Na stránke sa pracuje. Ospavedlňujeme sa za prípadné nepresnosti. Nurmea je aj na Wolte. Objednať si môžete denne od 08:00 - 21:00 h

OstroVit Xanthan Gum (záhustka xantánová) 200 g

Novinka
Neohodnotené
Značka: OstroVit
€5,95
Skladom (2 ks)

OstroVit Xantánová guma je vysoko kvalitný výrobok, ktorý je zdrojom xantánovej gumy. Je to vegánsky prípravok s jednoduchým zložením, ktorý je k dispozícii vo vhodnej forme prášku. Je to zahusťovadlo potravín, ktoré môže byť zaujímavým doplnkom stravy.

- Bohatý zdroj vlákninya - v 100 g xantánovej gumy nájdete 80 g vlákniny.

- Jednoduché zloženie - výrobok obsahuje iba zahusťovadlo, ktorým je xantánová guma, bez zbytočných prísad.

- Vhodné pre vegetariánov a vegánov - výrobok neobsahuje zložky živočíšneho pôvodu.

- Výdatnosť - jedno balenie výrobku obsahuje 200 g prípravku.

- Pohodlná forma - produkt dostupný vo forme prášku zaisťuje bezproblémovú dodávku zložky.

 

➡ Čistá hmotnosť výrobku: 200 g

Detailné informácie

Podrobný popis

Nutričné hodnoty na 100 g

  • Energetická hodnota 732 kJ / 175 kcal
  • Tuk: 0 g
  • - z toho nasýtené mastné kyseliny 0 g
  • Sacharidy: 1.6 g
  • - z toho cukry 0 g
  • Vláknina 80 g
  • Bielkoviny 3.9 g
  • Soľ 3,5 g

Zložky: Zahusťovadlo: xantánová guma.

Výrobok môže obsahovať mlieko (vrátane laktózy), sóju, arašidy, iné orechy, sezamové semienka, obilniny obsahujúce lepok, vajcia, kôrovce, ryby.

Ako poskladať xantánovú gumu?

Nekonzumujte, ak ste alergický na niektorú zo zložiek produktu. Treba začať s menším množstvom. Xantánová guma v nadbytku môže spôsobiť gastrointestinálne problémy.

Skladujte pri teplote 15-25°C, v uzavretom obale, na suchom mieste. Chráňte pred priamym slnečným žiarením.

 

OstroVit Xantánová guma - hodnotný zdroj zahusťovadla

Xantánová guma - látka patriaca do skupiny polysacharidov, prírodná zlúčenina mikrobiálneho pôvodu, ktorá je bohatým zdrojom vlákniny. Xantánová guma, niekedy nazývaná aj xantán, vzniká fermentáciou cukrov vďaka prítomnosti baktérií patriacich do druhu Xanthomonas campestris, ktoré sa prirodzene vyskytujú na listoch kapustovej zeleniny. Xantánovú gumu tvorí glukóza, manóza a kyselina glukurónová. Je to dobre rozpustná vo vode zlúčenina, ktorá sa používa ako zahusťovadlo v potravinách, m.in. v kašiach, sirupoch, zmrzline s vysokým obsahom bielkovín, omáčkach, koktailoch či pečive a tiež ako dôležitá zložka pri výrobe bezlepkových výrobkov. Xantánová guma sa používa ako prídavná látka v potravinách skratka E415.