Nutriversum FOOD - Baguette mix 500 g
Popis
Pri dodržiavaní zdravej výživy je však potrebné sa obetovať a cenou za kalorický deficit a hodnotné živiny môže byť jedlo bez viny, ako je napríklad kúsok lahodného chleba.
Ale týmto dňom je koniec!
Uvedomili sme si, že rodina zdravých potravín bohatých na bielkoviny nemôže mať len sladkých členov, ako sú dezerty, sušienky, palacinky a proteínové tyčinky, ale mali by medzi nimi byť aj slané jedlá. Preto sme vytvorili Baguette Mix, zdravú pšeničnú zmes, s ktorou sa môžete nielen rozmaznávať vo forme domácich pekárenských výtvorov, ale prispeje aj k rýchlejšiemu dosiahnutiu vašich cieľov!
Samozrejme, nestačilo nám vytvoriť len dobrú pšeničnú zmes na ľahšiu prípravu domáceho chleba. Vytvorili sme ju tak, aby vám ingrediencie dodali aj cenné živiny, preto sme:
- použili hlavne múku z hnedej ryže a prosa, čo sú bezlepkové múky s nízkym glykemickým indexom a vysokým obsahom mikroživín, takže ju môžu používať aj ľudia s intoleranciou na lepok;
- vylepšili konzistenciu chleba pridaním tapiokového škrobu, takže sa viac podobá na klasický biely chlieb;
- pre vyšší obsah vlákniny pridali aj psyllium, takže zmes je nielen základom pre lahodný chlieb, ale tiež prispeje k zdravému tráveniu!
Pre koho je vhodný?
Pre vás, ak
- hľadáte zdravé jedlo, ktorým môžete každý deň obohatiť svoj jedálniček,
- máte radi klasické jedlá, ale zdravá strava je pre vás dôležitá,
- máte intoleranciu na lepok a hľadáte jedlo, ktoré je bez lepku a zdravé zároveň,
alebo prosto milujete pekárenské výrobky a chcete sa rozmaznávať neobvyklým doma pripraveným jedlom!
Skúste to aj Vy!
Recept na 1 chlieb
Prísady:
- 150 g Baguette Mix + 1-1,5 g na hnetenie
- 2-3 g soľ
- 185 ml voda
Zmiešajte prísady v mise a starostlivo hneťte na ľahko pomúčenej doske. Vytvarujte peceň a nechajte ho odpočívať 10 minút. Na 3-5 miestach narežte. Pečte 50 minút vo vyhriatej rúre pri teplote 200 °C na papieri na pečenie. Nechajte chlieb vychladnúť, potom krájajte podľa vlastného vkusu.
Recept na 6 buchiet
Prísady:
- 330 g Baguette Mix + 1-1,5 g na hnetenie
- 4-6 g soľ
- 370 ml teplá voda
Zmiešajte prísady v mise a starostlivo hneťte na ľahko pomúčenej doske. Vytvarujte 6 rovnakých buchiet a nechajte ich odpočívať 10 minút. Pečte 30 minút vo vyhriatej rúre pri 200 °C na papieri na pečenie. Nechajte ich vychladnúť, potom môžete jesť!
Balenie: 500 g
Výživové údaje
Obsah |
/ 100 g |
/ RHP%* |
Energia |
1 285 kJ/305 kcal |
15 % RHP* |
Tuky - z toho nasýtené tuky |
2,2 g 0,4 g |
3 % RHP* 2 % RHP* |
Sacharidy - z toho cukry |
57 g 0,09 g |
22 % RHP* 0 % RHP* |
Vláknina |
13 g |
ł |
Bielkoviny |
7,7 g |
15 % RHP* |
Soľ |
0,01 g |
0 % RHP* |
*RHP: Referenčná hodnota príjmu priemerného dospelého človeka (8400 kJ/2000 kcal). ł: RHP nebola stanovená. |
Zloženie: múka z hnedej ryže, múka z prosa, tapiokový škrob, múka zo psyllia (plantago ovata), múka z bambusových vláken, objemové činidlo (sóda bikarbóna), kyselina (kyselina citrónová).